Zandvoort, wonen aan zee

Velen bezoeken Zandvoort voor een dagje strand of zelfs een weekje vakantie. Maar de gelukkigen wonen in Zandvoort en genieten elke dag van het strand en de duinen.

Zandvoort, alle seizoenen bijzonder. Ruimte voor ontspanning langs strand, zee en duinen. Of je nu van wandelen fietsen, hardlopen, water- of autosport houdt, je zult middenin de uitgestrekte natuurgebieden, voor elk wat wils aantreffen

Ooit ontstaan als vissersdorp, in begin jaren 1900 uitgegroeid tot een badplaats met internationale allure en ca. 17.000 inwoners, waar toerisme heden ten dage nog steeds een belangrijke bron van inkomsten is voor bedrijven en particulieren.

Met een verscheidenheid aan keuze in basisscholen, het dorpse karakter waar je buurman je nog wel kent en gedag zegt, het enorme aanbod in strandpaviljoens  met elk een eigen karakter, is in Zandvoort veel meer te beleven, dan een ieder denkt!

De rechtstreekse treinverbinding naar Haarlem en Amsterdam, brengen je binnen no time van het dorp naar de stad.

Kortom een geweldige plek om te wonen!


Zandvoort

Wonen in Zandvoort

Zandvoort is een badplaats en gemeente in de Nederlandse provincie Noord-Holland. De gemeente telt 16.895 inwoners (31 mei 2018, bron: CBS) en heeft een oppervlakte van 33,82 km²

De plaats leeft van het toerisme en is ook bekend van een Formule 1-racecircuit, het Circuit Park Zandvoort. Het station Zandvoort aan Zee is het eindpunt van de spoorlijn van Amsterdam via Haarlem. Tot de gemeente behoort ook een deel van het dorp Bentveld.

Zandvoort is bereikbaar per fiets, lopend, auto en bus via de Zeeweg en Zandvoortselaan. Per trein goed bereikbaar en een directe verbinding met Haarlem en Amsterdam.

Bevolkingspiramide van de gemeente Zandvoort

Bron: Wikipedia

© 2021 Eigenwijs Makelaars. Alle rechten voorbehouden