Uw huis beheren | Eigenwijs Makelaars doet het op eigen wijze!

Woning beheer door Eigenwijs Makelaars: u heeft er geen omkijken meer naar en zult alleen de lusten en niet de lasten ervaren! Ook voor onroerend goed beheer en actief vastgoed management bent u bij Eigenwijs Makelaars aan het juiste adres. Eigenwijs Makelaars heeft een ruime ervaring opgebouwd als het gaat om financieel, commercieel en technisch beheer van onroerend goed met woon- en/of bedrijfsbestemming.

Waarom wil ik mijn vastgoed laten beheren?

Een van de redenen om uw vastgoed in beheer te geven is gemak. U geniet van uw rendement uit uw belegging zonder dat u daar verder omkijken naar heeft. Een andere belangrijke reden is het fiscale aspect. Op het moment dat u meerdere objecten in uw bezit heeft en u daar geen actief werk voor verricht, kunnen hieraan interessante belastingvoordelen kleven op het moment dat u uw vastgoed in beheer geeft bij een professionele vastgoed beheerder. Wij raden u aan e.e.a. met uw belastingadviseur op te nemen. Ook voor mensen die in verband met hun werk, al dan niet tijdelijk, naar het buitenland gaan, bieden wij de mogelijkheid het beheer op ons te nemen. U hoeft geen familie of vrienden met beheer op te zadelen en u weet zeker dat uw woning op een zo professioneel mogelijke wijze wordt beheerd.

Wat houdt woningbeheer in?

Financieel/administratief beheer

Het innen en administreren van de binnengekomen huurpenningen en de verrekening van eventueel gemaakte kosten wordt volledig verzorgd. Eenmaal per maand ontvangt u van een duidelijk kostenoverzicht. Tevens wordt het niet, of niet op tijd betalen van de huur gesignaleerd. Eigenwijs Makelaars hanteert een strenge procedure om betalingsachterstanden te vermijden en verleent assistentie met incassomaatregelen, mocht dit onverhoopt aan de orde zijn.

Technisch beheer

Eigenwijs Makelaars draagt zorg voor het inspecteren van uw woning bij verhuurmutaties. Zo verhelpen zij, uiteraard in overleg met u, eventuele technische storingen en coördineren zij de onderhoudsopdrachten. Hiertoe werken zij zoveel mogelijk samen met vaste betrouwbare onderhoudsmensen en bedrijven.

Commercieel beheer

Indien de huur wordt opgezegd zal de woning door Eigenwijs Makelaars worden geïnspecteerd. Een nauwkeurige controle waarbij wordt vastgesteld of de woning in goede staat is achtergelaten aan de hand van het destijds, bij de oplevering van de woning opgemaakte inspectierapport. Mocht de woning niet in overeenstemming met de staat van dit rapport zijn opgeleverd, dan zorgt Eigenwijs Makelaars ervoor dat de woning alsnog in goede staat wordt opgeleverd op kosten van de toenmalige huurder. De woning is dan weer gereed en opnieuw te worden betrokken door een nieuwe huurder. Uiteraard doen wij ons uiterste best om op korte termijn wederom een (solvabele en betrouwbare) huurder voor u te vinden.

Status check van de woning

Eigenwijs Makelaars agendeert al haar beheercontracten op einddatum, en neemt voortijdig contact op met de huurder indien de einddatum van het contract nadert. Dit om er zo vroeg mogelijk bij te zijn en het moment vast te stellen waarop de woning weer vrij komt voor verhuur. Op deze manier wordt de kans op leegstand verkleind en hebben wij ruim de tijd om wederom een geschikte huurder voor u te vinden.

Contactaanvraag formulier

Contactaanvraag formulier