Rijtjeshuis van 1,5 miljoen euro is verkocht, makelaar baalt van negatieve reacties.

Het rijtjeshuis in Amsterdam-Zuid dat te koop stond voor 1,45 miljoen euro is onder voorbehoud verkocht. De makelaar baalt van de vele en heftige reacties die het losmaakte bij het publiek.


De woning in Amsterdam-Zuid heeft vier slaapkamers, twee badkamers en een voor- en achtertuin. Het huis, dat 144 vierkante meter is, wordt verkocht voor iets minder dan de vraagprijs

Afgelopen week was ‘vrij hectisch’, vertelt de makelaar. Nadat iemand het huis opmerkte op Funda, reageerden honderden mensen via Twitter of Facebook. Veel van hen spraken van gekte of absurde prijzen. En juist dat is raar, vindt de makelaar, die niet bij naam genoemd wil worden. 

“We hebben bizarre, negatieve reacties gekregen. Mensen die naar ons kantoor bellen of mailen. Ze zijn boos, gefrustreerd. Ik heb dat als heel vervelend ervaren”, zegt hij. “Wij doen gewoon ons werk en verkopen een huis.” 


Wat de precieze koopsom is, wil de makelaar niet zeggen. Ook kan hij logischerwijs niets loslaten over de koper van de woning. “Maar als iemand een huis koopt, mag je aannemen dat ze er blij mee zijn”, besluit hij.