Haarlem een stad vol cultuur

De hoofdstad van Noord-Holland kreeg in 1245 stadsrechten. In de binnenstad maar zeker ook daar buiten kom je de rijke historie van Haarlem tegen. Een handelsstad aan het Spaarne, bekend om zijn Jopen bier, Droste fabriek, St. Bavo kerk en vele leuke restaurants en grote diversiteit van winkels. Buiten de centrum heeft elke wijk zijn eigen karakter. Een prachtige stad tussen strand en Amsterdam.

Eigenwijs Makelaars kent Haarlem, een stad met prachtige panden met zijn voor- en nadelen. En hierin geven wij eerlijk advies. Wij vertellen je graag over de kenmerken van de verschillende buurten, de beschikbare huizen en panden.

Hou je van rust en natuur? Een kindvriendelijke buurt? Of juist van een drukke gezellige stad? Haarlem kan voor iedereen de ideale woonplaats zijn. Haarlem, een stad niet voor niets populair!


Leuke feiten over Haarlem


20 korte video’s over Haarlem. Zeker het kijken waard!

Wonen in Haarlem

Haarlem is de hoofdstad van de provincie Noord-Holland. De stad ligt aan de rivier het Spaarne en in de regio Kennemerland. Haarlem behoort tot de middelgrote steden in de Randstad.

Tot de gemeente Haarlem behoren de stad Haarlem en het westelijke deel van het dorp Spaarndam. De gemeente telt 160.287 inwoners en is daarmee na Amsterdam de grootste stad van Noord-Holland en de twaalfde gemeente van Nederland. De grootstedelijke agglomeratie Haarlem (Haarlem, Heemstede en Bloemendaal) telt ongeveer 200.000 inwoners en het stadsgewest Haarlem (Zuid-Kennemerland en IJmond) ruim 400.000 inwoners.

Haarlem wordt voor het eerst genoemd in een document uit de 10e eeuw. In 1245 kreeg het stadsrechten van Willem II van Holland. Aan het eind van de middeleeuwen was Haarlem een van de belangrijkste steden van Holland geworden. In de Vroegmoderne Tijd ontwikkelde de stad zich op industrieel gebied als textielstad en op cultureel gebied als schildersstad.

Bron: Wikipedia

© 2021 Eigenwijs Makelaars. Alle rechten voorbehouden