• VERVOLG: Berg van 1 miljard in Hollywood verkocht voor maar 100.000 dollar.

  Het moest het duurste stukje land ooit worden: een kale bergtop in Hollywood. De eigenaar vroeg er vorig jaar een miljard dollar voor. Een jaar later is de Mountain Beverly Hills verkocht voor een schijntje. Op een veiling leverde de bergtop niet meer dan 100.000 dollar op, schrijven buitenlandse media.

 • Geef je kleine studentenkamer een groots gevoel met deze tips

  Het nieuwe studiejaar is van start gegaan en dat betekent dat veel studenten op kamers gaan. Klein wonen lijkt misschien een uitdaging, maar met wat inspiratie kom je een heel eind. Of je nu een kleine studio hebt of een paar vierkante meter in een studentenhuis bewoont: met deze tips van vtwonen geef je een kleine ruimte een groots gevoel.

  Stappenplan voor het inrichten van je studentenkamer:

  • Maak een lijst met alle meubels en spullen die je nodig hebt.
  • Schets een plattegrond van je kamer en richt ‘m in op papier. Zo kom je tijdens het inrichten van je kamer niet voor verrassingen te staan. Ruimte tekort? Schrap de spullen die je niet écht nodig hebt.
  • Bepaal je budget en doe inkopen. Wat kun je van huis meenemen, wat moet je nog kopen en wat kun je van iemand overnemen?
  • Begin bij het inrichten met de meubels, daarna met het opbergen van je spullen en eindig met het neerzetten van accessoires.
  • Creëer je eigen plek. Vergeet je kamer niet met foto’s, planten en decoratie op te leuken. Zo voelt je studentenkamer helemaal als thuis.

  Tip:

  • Krijg je bezoek en heb je weinig zitplek? Koop een paar stapelbare krukjes. Zet ze in de hoek van je kamer met een leuke plant erop. Zo zijn de krukjes naast praktisch ook een leuke toevoeging aan je interieur.

 • Rijtjeshuis van 1,5 miljoen euro is verkocht, makelaar baalt van negatieve reacties.

  Het rijtjeshuis in Amsterdam-Zuid dat te koop stond voor 1,45 miljoen euro is onder voorbehoud verkocht. De makelaar baalt van de vele en heftige reacties die het losmaakte bij het publiek.


  De woning in Amsterdam-Zuid heeft vier slaapkamers, twee badkamers en een voor- en achtertuin. Het huis, dat 144 vierkante meter is, wordt verkocht voor iets minder dan de vraagprijs

  Afgelopen week was ‘vrij hectisch’, vertelt de makelaar. Nadat iemand het huis opmerkte op Funda, reageerden honderden mensen via Twitter of Facebook. Veel van hen spraken van gekte of absurde prijzen. En juist dat is raar, vindt de makelaar, die niet bij naam genoemd wil worden. 

  “We hebben bizarre, negatieve reacties gekregen. Mensen die naar ons kantoor bellen of mailen. Ze zijn boos, gefrustreerd. Ik heb dat als heel vervelend ervaren”, zegt hij. “Wij doen gewoon ons werk en verkopen een huis.” 


  Wat de precieze koopsom is, wil de makelaar niet zeggen. Ook kan hij logischerwijs niets loslaten over de koper van de woning. “Maar als iemand een huis koopt, mag je aannemen dat ze er blij mee zijn”, besluit hij.   

 • Haast op huizenmarkt: woningen nog nooit zo kort te koop

  Wie zich nu op de huizenmarkt begeeft, heeft een hele strakke deadline. Nog niet eerder hadden woningzoekers zo weinig tijd om te beslissen. Woningen staan gemiddeld slechts zes weken te koop voor er een akkoord is.

 • U kunt zich inschrijven tot 9 Augustus!

  Vooruit met uw bedrijf op de beste locatie! Dat is de intentie voor de Santfort Bedrijfsunits. Ontworpen om te voorzien in de behoeften van Zandvoortse ondernemers, biedt het bedrijfsverzamelgebouw ruimte aan 39 bedrijven uit milieucategorieën 2.0, 3.1 en 3.2. 

  Dankzij de gekozen bouwmethode zijn de Santfort Bedrijfsunits koppelbaar en flexibel in te richten door de eindgebruikers. De Santfort Bedrijfsunits vormen dan ook een duurzame langetermijninvestering.

  Kijk voor meer informatie op website

 • 90% verkocht

  Goed nieuws! Voor circa 90 van de 100 Santfort Appartementen is de koopovereenkomst getekend. Benieuwd welke appartementen er nog beschikbaar zijn? Kijk dan op Santfort of zoek op Funda naar Nieuwbouw in Zandvoort.

 • Huiseigenaren zitten sinds 2013 op gemiddeld 88.000 euro overwaarde

  De woningprijzen stijgen sinds het tweede kwartaal van 2013 en liggen inmiddels overal in Nederland boven het niveau van de vorige piek in 2008. Dit blijkt uit onderzoek van Calcasa. Wie in 2013 een woning heeft gekocht, zou bij verkoop gemiddeld 88.000 euro winst maken.

  Sinds het dieptepunt van de crisis in 2013 is de waarde van de totale Nederlandse woningvoorraad met 635 miljard euro gestegen.

  Volgens de onderzoekers is het grootste deel van deze waardestijging  toe te schrijven aan de 4,5 miljoen koopwoningen in Nederland, die in deze periode gemiddeld 375 miljard euro in waarde zijn toegenomen.

  bron: https://www.vastgoedactueel.nl/nieuws/huiseigenaren-zitten-sinds-2013-op-gemiddeld-88000-euro-overwaarde

 • ‘Kopen om te verhuren’ landelijk gestegen van 2 naar 5 procent

  Het Kadaster keek naar de woningvoorraad en naar het aantal woningtransacties. Tussen 2009 en 2018 is het aandeel in de woningvoorraad van zowel koopwoningen als particuliere huurwoningen gestegen. Het gaat om circa 7 miljoen woningen.
  In 2009 werd 59% van alle Nederlandse woningen bewoond door de eigenaar. In 2013 doorbrak het eigenwoningbezit de grens van 60%, om op 1 januari 2018 uit te komen op 61%, blijkt uit het onderzoek.

  bron: https://www.vastgoedactueel.nl/nieuws/%E2%80%98kopen-om-te-verhuren%E2%80%99-landelijk-gestegen-van-2-naar-5-procent

 • Gemiddelde startershypotheek eerste kwartaal boven 250.000 euro

  In het eerste kwartaal van 2019 vroegen starters voor gemiddeld € 254.330 een hypotheek aan. Dat gemiddelde ligt 5% hoger dan dezelfde periode vorig jaar, blijkt uit onderzoek van Knab op basis van HDN-data. Het aantal aangevraagde hypotheken onder starters nam wel af. 

© 2019 Eigenwijs Makelaars. Alle rechten voorbehouden